Nyheter

Helios har etablerat verksamhet i Finland 

Som en del i bolagets vidare tillväxt och vårt bidrag till att driva omställningen mot en hållbar och klimatsmart framtid är vi glada att kunna meddela att vi nu har etablerad verksamhet även i Finland. 

Den finska verksamheten har sitt säte i Helsingfors, och bolagets två första anställda började 1 juni. 

  • Vi är mycket exalterade över att dra igång verksamheten i Finland. Vi ser ett behov av än mer förnybar energi i Finland och upplever också ett stort intresse från internationella investerare kring finska solparksprojekt, säger Magnus Häggström, Chief Commercial Officer på Helios. 

Dom två första anställda i Finland är Esa Eklund och Markus Ehrström som gemensamt har en mycket gedigen erfarenhet från energibranchen och har varit kollegor dom senaste 3 åren hos ABO Vind. 

  • Vi är mycket motiverade för att utveckla storskalig solkraft i Finland och ser fram emot omedelbara dialoger med lokala markägare, nätbolag och andra intressenter, säger Esa Eklund, General Manager Finland. 

 För ytterligare information om Helios etablering i Finland, kontakta Magnus Häggström,  

Har du mark som du önskar att arrendera ut i Finland, kontakta Esa Eklund,