Nyheter

Storslagen invigning av vår första solcellspark, Kungsåra

I går (20231025) invigde vi vår första solcellspark Kungsåra (ca 1 mil söder om Västerås). Kungsåra är just nu Sveriges största solcellspark.  Sveriges klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari som var på plats och höll ett inspirerande tal fick äran att klippa bandet. På plats var även Madeleine van der Veer, talesperson för Nätverket för Solparker, solcellparkens tyska investerare Commerze Real (Gerd Johansen och Andreas Köhler), markägare, Magnora ASA´s VD Erik Sneve samt Malin Strand från Fossilfritt Sverige och naturligtvis vår VD Andreas Tunbjer med hela Helios teamet. Vi tackar alla som var där och gjorde invigningen så lyckad samt alla som varit med och bidragit till denna fantastiska solcellspark som kommer att leverera närmare 22MW grön el till Sveriges elnät.

 

 

 

 

Foton tagna av Jeanette Tisander